2012年4月25日星期三

Liefde voor stiletto's maakt voetoperaties populair

Bij heel wat vrouwen gaat de liefde voor hoge hakken erg ver. Zo ver zelfs dat ze bereid zijn om ervoor onder het mes te gaan. Steeds meer vrouwen laten namelijk een voetoperatie uitvoeren, die de helse pijn bij het dragen van torenhoge hakken moet verzachten.

Bij de 'voetcorrecties' worden opvullende kussentjes in de tenen, hielen en bal (net onder de tenen) van je voeten gespoten.

Loub jobs
De voetoperaties worden ook wel omschreven als 'Loub jobs', naar de bekende schoenenontwerper Christian Louboutin. Hij zei vorige week nog dat pijn een 'noodzakelijk kwaad' is bij het dragen van hakken.

Dat zou met de voetoperaties dus verleden tijd zijn, maar helaas niet voorgoed. Het verzachten van de pijn, waardoor je de killer heels uren langer zou kunnen dragen, blijft slechts zes maanden duren. Daarna moet de operatie, die zo'n 465 euro kost, opnieuw uitgevoerd worden.

Plastische chirurgen schrijven het succes van de hoge hakken, en dus de operaties, toe aan de stilettoverslaafde celebs. Denk maar aan Gwyneth Paltrow, Cheryl Cole, Katy Perry en natuurlijk Victoria Beckham. "Vrouwen zien Posh rondlopen in torenhoge stiletto's en willen die look koste wat het kost nabootsen", zegt een woordvoerster van cosmetisch bedrijf Transform.

没有评论:

发表评论